A hét kérdése

2011.09.12.

Új rovat indul, melyben aktív részvételt várunk az Imperátor dörzsölt veteránjaitól, és az újonnan a Birodalomba költözöttektől egyaránt. Kiemelünk egy éppen aktuális kérdést, vitát indítunk, érzelmeket hergelünk. Csatlakozzatok hozzánk!

E heti kérdésünk a vasárnapi verseny fényében a következő:


Melyik az Imperátor öt legdurvább arbor/argentum lapja?


Íme, a mi toplistánk:

1: Árverés
Ha ma tervezném, akkor legalább a reagálhatatlan kitételt lehagynám róla, az biztos. Egymaga koncepciók sokaságát töri össze, ráadásul még a belefektetett erőforrást tekintve se nagyon jöhetünk ki rosszul, hiszen mindössze két Bfp-be kerül - az ellenfél várhatóan legalább ennyit fog bukni általa. Spoiler.

2: Skorpió
Már a Babérkoszorú/Bfp hányadosa is kötelezővé tenné kedvenc harci masináink használatát, de ezek az undorító gépezetek nem elégszenek meg ennyivel. Nyílvetőiket betárazva tömegével öldösik majd le támogatóinkat és seregeinket, pompás gúlát rakva tetemeikből. Ne hagyjuk!

3: Hermann, a suebusok fejedelme
A vad germán srác patyolat tisztára söpri nekünk az Asztalt, miközben ezzel még dicsőséget is hoz ránk. Vérrel-verejtékkel összeszenvedett hadseregeink, nőink, plebseink, galljaink egyhangú jaj kiáltással hullnak a Temetőbe ha megjelenik Germánia Fenevadja. Univerzális.

4: Clodius bandája
Róma utcáinak huligánjai nevükhöz méltóan dúlnak, rabolnak, fosztogatnak. Vesta tüzeink őrzőinek meggyalázói, pun kereskedőink sarcolói, tisztességben megőszült Pater Patriek lepénzelői ők. Akadálytalanul suhannak át vonalainkon, hogy embereinket álnok árulásra bírják. Sunyi alakok.

5: Histrio
Amíg egyedül árválkodik az Asztalon, addig csak zavaró, kettő már remegteti az ellenfél gyomrát, de ha már mind a négyen ott bámészkodnak ránk a túloldalról, bedrágítva valószínűleg minden lapunkat néggyel, nos, akkor akár csomagolhatunk is. Gusztustalanok.


Kik szerepelnek a ti listátokon?
-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

Kommentek száma - 3

3. Kisujj
2011.09.16. 20:14:44
Hat, ott van nalatok 5 kezdesnek :) Bar abbol a Skorpio inkabb csak LU szerintem. De vannak Ingaevon felderitok, Adoslevel (ezt is nehez volt kihagyni), Vicus, Latifundium, Khiton, Hidepitok, Barlangszentely... nagyon sok remek koncepcioalap :)
2011.09.14. 18:37:42
45 az kicsit meredek :)

A Vicust én is gyűlölöm, lehetetlen rosszul kijönni a kijátszásából, plebsek mellé pedig Khiton-al, Népgyűléssel még jobb.

A Majordomusal már vitatkoznék, őt roppant nehéz életben tartani, próbálgattam rengetegszer, de mindig ő az első célpontja a mészárlásoknak. Talán egy Fastis kombó pakliban mondjuk igen jól muzsikált még hajdan az Alapkiadás tesztje során.

A Fekete epével szerintem sokan vagyunk úgy, hogy érezzük benne az erőt, de valahogy nekem sose sikerült összerakni rá egy életképes decket. Inkább kiegészítő spoilernek érzem Hadsereg pakliba.

Cilicia-Külső Hispánia: a kedvenc jelenlegi paklim pillérei :)

Imago, Hírvivő, Irattár: tagadhatatlanul Toplistás lapok, bár mindh
1. Kisujj
2011.09.13. 03:26:55
Hat, mivel nem emlekeztem mar annyira mindenre, ezert atneztem a lapokat. Ossze is szedtem egy szuk 45 lapos listat :) Ezt kicsit szukitve ugy gondolom, hogy:

5, Ide nagyon a Vicus kivankozott belolem, amit iszonyat gusztustalannak tartok nemi paralizissel es Makedonnal megtuzdelve, hiszen ha valahogy sikerul is leszedni, ellenfelunk nagyon ramaty allapotban lesz utana. Ennek ellenere (mivel ezt majd ugyis felteszi mas) inkabb a Majordomussal nyitnam a top5-ot. A patricius pakli ugyan meg nem teljesen kiforrt, de ha sikerul ezt a sracot lent tartani (esetleg Latifundiummal), akkor onnantol kezdve BfP gondjaink megszunnek, es lassan de biztosan elkezdunk totyogni az Orok Dicsoseg fele.

4, A Fekete Epet illeti a negyedik hely, hajszallal lemaradva a dobogorol. Ennek oka, hogy kicsit instabil a mukodese a Martalekokkal es Vezeri satorral, viszont gyakran ellenfelunk fog segitsegunkre sietni par szemely kipakolasaval.

3, Az Imperator hangulatat szerintem a csataterek es tartomanyok adjak legjobban, mindemellett az alapkiadasban megjelent Kulso Hispania szinte kialtott valami aprosagert, ami mukodokepesse tesz egy tartomanyos koncepciot. Ez lett a Cilicia. A ketto egyutt ellenfelunket gusztustalan mod le tudja folytani, kulonosen ha par Histrio is tamogatja ugyunket (hiszen minket Cilicia azert segit kicsit, belefer 1-2 Histrio, legalabb fogja a tartomanyt ha ellenfelunk orvul leszedi a Varoskapunkat). Nalam tehat a Kulso Hispania-Cilicia paros fer fel a dobogo harmadik fokara.

2, Az elhez nagyon kozel szinten ket lap helyezkedik el, hiszen az Irattar-Hirvivo kombo szinte elvalaszthatatlan, es majdnem barmilyen pakliba beeroltetheto, oriasi eroforras folenyt biztosit.

1, Hutlenseg lett volna reszemrol mast tenni az elre, mint az Imagot. Kivalo alapja egy koncepcionak, es az elso harom hivatalos Imperator versenyt ez a pakli nyerte. Nem veletlenul lett alapj sidelap az Arveres :)

Amik a nagy versenyben kimaradtak: Arveres (rem gusztustalan side lap barmi ellen), Ado