LapWorldCup - frissítve!

2011.08.02.

Játszani is jó, tippelni is jó, nyerni is jó, vitatkozni is jó, ezeket együtt csinálni pedig még jobb! Új játéksorozatot indítunk, a részletekért lapozz beljebb!

A paklink építését mindig érdemes úgy elkezdeni, hogy egy nagyjából kész koncepció lapul a fejünkben, ezt mindenki tudja, aki már próbálta. Igen ám! De mi van akkor, ha egy ponton több hasonló funkciójú lap közül kell szortíroznunk? 

Heródes Agrippa vagy Boldog aranykor legyen, ha Bfp-ről van szó? Morta ollója vagy A fáraó ítélete, ha lapot irtanánk? A Jövendőmondó a laphúzatás új bajnoka, vagy még mindig a Hírvivő?

Az IMP lapokat kategorizáltuk, megvitattuk és véletlenszerűen összesorsoltuk, hogy minden téren kiderülhessen: melyikük a saját csoportjának egyeduralkodója! Nálunk már megvannak a győztesek, de szavazatoddal, vagy kommentben kifejtett érveléseddel akár meg is fordíthatod az eredményt!
Hogyan képzeltük ezt el? Vágjunk bele, és rögtön érthető lesz!

Bemelegítésként a tömegirtások versenyének első fordulója következik, itt végül 12 versenyző nevezését fogadtuk el. Lássuk a párosításokat!


Összeomlás Syriában vs. Róma
Egy feltörekvő, jól eltalált irtás száll szembe a kategória nagyágyújával, rangadó rögtön a nyitómeccsen. Egyikük mellett a sokat próbált rutinosság, ellenfele mellett a durván erős járulékos haszon (Paralízis: 2) szól ékes hangon. Ingyenes broken mivolt ide, hírnév oda, csapatunk erősen megosztott maradt a kérdésben.
IMP tipp: 2:2 (ti döntötök!)

Ktésziphoni palota vs. Thapsos
Egy hagyományosan gyenge laptípusból származó versenyző vajon reális eséllyel indulhat egy épület ellen? Szerintünk igen! Thapsost igenis érdemes próbálgatni, mert nagyon sok (meglepően sok!) lapnak van altípusa, így sikeres használata esetén ellenfelünk döbbenete garantált! Ne hagyjuk ki ezt az élményt, főleg ha velünk szemben egy druida/plebs/rabszolga pakli gazdája ül!
IMP tipp: 1:3

Caligula bálja vs. Lívia
Egyetlen kérdés merülhet fel a párosítás láttán. A nők a veszélyesebbek ránk nézve, vagy a hétpróbás hadvezérek? A válasz egyértelmű, de ha a játékról van épp szó? Mi Líviát a méregkeverők védőszentjét preferálnánk kezdőként, de a bálnak is helye lenne a kispadon.
IMP tipp: 1:3

Mákony sátor vs. Felkészülés az Olimpiára
Az összes cselekvőbe forgatott lap, kontra majdnem az összes Hadsereg. Nehéz döntés előtt állunk. A sátor egyel olcsóbb, de a felkészülés ad egy Babért: itt se dőlt el még a kérdés tehát. Nüanszokon múlik a győztes, és mivel a felkészülés bármikor bevethető, míg a sátorral várni kell egy kört, ezért többségében emellett voksoltunk.
IMP tipp: 1:3

Orgetorix vs. Coventina nimphaionja
A Vénusz és Mars kiegészítővel annyira megerősödtek a Nő paklik, hogy Orgetorix hamar kiütötte - nálunk legalábbis - ellenfelét. A hátránya mondjuk elég húzós, de a római származású lapok hagyományosan erősebbek is a többi népnél, ez ellensúlyozza.
IMP tipp: 4:0

A Censor szava
A kamikáze tömegirtás ebben a körben erőnyerő, bár tippünk szerint a következő fordulóban csont nélkül fog elvérezni. Mindenesetre most mázlija volt.


Írd meg kommentben, hogy szerinted kik a párharcok győztesei, minden szavazat plusz pontot jelent a lapnak! Sőt, ha esetleg síkra szállsz valamelyik lap mellett hosszabban taglalva erényeit, akkor akár bónusz pontot is szerezhetsz neki!


Lapok leírása:

Összeomlás Syriában

Csatatér
Szír
4    
az Asztalról ellenfeled összes Babérkoszorú értékkel rendelkező lapja a Temetőbe kerül
Paralízis: 2
Áldozat: 1

Ktésziphoni palota               

Építmény
Parthus
2          1 Bk
áldozd fel: egy Tárgy lap vagy jelző az Asztalról a Temetőbe kerül
P, 2 Bfp, áldozd fel: az Asztalról az összes Tárgy lap és jelző a Temetőbe kerül
LU: 2 Bk

Thapsos                               

Csatatér
Numidiai
3
ha megnyered a csatát, akkor a csata után ellenfeled összes lapja, aminek van altípusa a Temetőbe kerül

Caligula bálja                                   

Esemény
Római
Julius gens
4          1 Negatív Bk
az Asztalról minden Nő lap és jelző a Temetőbe kerül, illetve kikerül a játékból, kivéve amiért a lap vagy jelző gazdája feláldoz 1 Bk-t.

Mákony sátor                       

Építmény
Germán
3
P, áldozd fel: minden lap, ami cselekvő állásba van forgatva a Temetőbe kerül


-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

Kommentek száma - 20

20. rowland
2011.08.16. 15:10:48
pfff...akkor már inkább Real Madridja XD
2011.08.16. 15:04:56
Róma az Imperátor FC Barcelonája.
18. rowland
2011.08.14. 19:15:56
Jah elég szomorú lett volna ha a párosítás miatt nem juthat tovább ez a táp. Am meg a verseny már ott eldőlt, hogy róma bekerült ezek közé a la
17. Bandi
2011.08.14. 15:29:13
ezt kibekkeltük roland :D
16. rowland
2011.08.13. 21:01:38
like :)
2011.08.13. 18:24:44
Syria a legjobb hat között.
14. rowland
2011.08.11. 17:40:47
Ja syria, én is használom a makedón kontrollomban, s táp. XD
13. Bandi
2011.08.11. 13:30:51
Szerintem egyértelműen Syria. IGaz h kell h támadás legyen, mostanában én is kombóztam a lappal, igazából 3kőhajigálókkal jól működik, nekimehetünk bárminek, a temetőből egy bk-ért visszahozzuk és kész is a háborúra. 4bfp-ért kapunk egy vellavi-t és egy Líviát... szerintem a legjobb egy kontroll dekkbe (is) !!!
És ami a legjobb, ha counterelni nemigen lehet :) Az egyetlen igazán versenyképes és koncepciómentes csatatér. Megé
2011.08.11. 07:35:57
Továbbjutottak:

Róma
Lívia
Orgetorix
Ktésziphoni palota
Mákonysátor

Az utolsó továbbjutó helyért Thapsos/Olimpia/Syria küzd, és meggyőzhetőek
11. rowland
2011.08.10. 20:48:50
Értem én, hogy random a párosítás de így kieshet egy abszolút überspoiler lap -róma- ellen egy syria ami személyes véleménem alapjá a 2. legdurvább tömegirtás a mezőnyben. :( vigaszágon rá sza
2011.08.09. 07:02:19
Este továbbjutókat hirdetünk ebben a ketegóriában, a jelenlegi állás így néz ki:

Syria - Róma 2:5
Palota - Tapsos Thapsos 3:3
Bál - Lívia 1:6
Sátor - Olimpia 3:3
Orgetorix - Nimphaion 5:2


Döntetlen esetén a ti szavazataitok döntenek.
A Censor eddig -2 pontot áll, elgondolkodunk rajta, hogy helyette esetleg a legjobb vesztes menje
9. Bandi
2011.08.09. 00:26:45
Rómának dobjatok még egy pontot a nevemben. Leszed mindent a francba, és
az összeomlás összeomlik :D

Aztán Thapsosnak kérnék egy thapsot....muhahahaaa. Bár nekem akkor sem szimpatikus, én ellenmegyek a rendszerrel, nem kell csatatér, éljen a palota...ott a pont!

Lívia egyértelmű.

Mákony sátor nálam jobban játszik, mint ellenfele, legalább szépít egy kicsit az eredményen.

Orgetorix rules.

És nálam a továbbjutó censornak már most adnék egy
8. Bandi
2011.08.08. 03:46:46
Bandi féle pakli meglepetés??? :D
2011.08.05. 09:02:56
Frissítettem a posztot a hiányzó lapok leírásával, így valóban könnyebb lesz ítélkezni :)Sajnos az összes lap legkorábban jövő héten kerül fel az oldalra, annyi meló van velük.

rowland
Róma ugye a szívszerelmünk, szándékosan lett broken, de a VM óta azért én óvatos vagyok vele. Mindenki készül már rá, és a Bandi féle pakli meglepetés faktora is lecsökkent :) (Azért én is rá szavaztam)

Olimpiás érvelést adom, itt valószínűleg az játszott szerepet, hogy mostanában sok demó paklis meccset játszottunk, ott aratott.

rowland/hozsi
Orgetorix márpedig spoiler! Nem viccelek :) Poén paklikban használtam, siralmas eredményre számítva, de most már verseny deck közelébe is letenné
6. Kisujj
2011.08.04. 22:14:40
Ugh... ha leirnatok a hianyzokat mit csinalnak, az sokat segitene :) Mar nem emlekszem mindre, es meg se nagyon tudom nezni oket. Amugy jopofa otlet.
2011.08.03. 11:58:19
Orgetorix vs. Coventia
Itt egy pillanatig azt hittem kritikusságom nem talál fogást, de sikerült. A nimphaion kapja a pontot egész egyszerűen azért mert bár mindkét lap speciális leszedés, és ritkán jobb mint egy syria vagy Róma -tudom nem Rómáról szól a játék, vagy mégis-de Orgetorix nem oldja meg a nimphaiont, míg az megöli a kis gallunkat. Tudom zseniális érvelé volt, most erre futotta. :)
0:1

ui.: Bár a Censor erőnyerő, mégis kételkedem a lap erejében, egy-két átolvasás után is WTF? 9-x-ért jövő lap ami FIX? Ezmiez? Ritka hogy 9-10 személyünk legyen az asztalon, s akkor leszedek 1-et? S az még lehet, hogy a sajátom is. :) Akkor már inkább egy tudjuk mi...
-1

A lapo
2011.08.03. 11:57:49
Összeomlás vs. Róma
Bár általam eddig az egyetlen használhatónak tartott csatatér -babér formátumon, kivétel a spec. esetek-, amit örömmel használok meglepetés lapként a jó öreg makedón kontrollomban (ami rövid és egyhangú pályafutásom alatt nem vesztett egyetlen meccset sem-bocs nem bírtam kihagyni XD) igazán SOILER, de ettől függetlenül egyértelműen a RÓMA viszi a prímet. Undorító, ingyen asztal írtás amivel még mi kombózhatunk hogy jól is jöjjünk ki, +2 bk csak hogy nehezebb legyen kánterelni. :) Ősdurva lap, betegség magasfokon. ISZONYAT. Nem véletlen, hogy mikor Peti barátom megtanított játszani az első lap amit a kezembe nyomott ez volt, s az sem volt véletlen, hogy a V&M kiegig minden deck úgy indult, hogy 4 róma, 4 hírvivő, 4 irattár...stb. Néró is csak annyit változtatott, hogy amiben nem volt 4 Róma lett 4 Néró.
0:1

Palota vs. Thapsos
Bár a palota szűkebb lapok körében takarít, s bevallom lehet nagyokat oltani egy thapsossal, mégsem neki adom a pontot. A palota fixen bármikor szed s sokszor csak akkor rakjuk le ha van is értelem, addig a csatatér laptípusából s annak korlátozott használhatósága miatt sokszor csak áll a kézben, csak spec csatára kihegyezett deckbe tudom elképzelni, ott jó tud lenni. De ahogy a bevezetőben is írva lett, univerzálisabb a palota, az fixen szedi amit kell nem zsákbamacska ami nem is mindig működik.
1:0

Bál vs. Lívia
Egyértelmű itt a Csapatnak adok igazat.
0:1

Sátor vs. Olimpia
Mivel kevés hadsereg van amit meg kell oldani miután asztalt ért -KIVÉTEL A HADSEREG DECK TERMÉSZETESEN- kisebb felhasználhatósága miatt mégis a lassabban működő lap a sátor nálam a nyerő. Szintén univerzálisabb leszedés, sok hadsereg kijátszás után már nem csinál nagy parát, ha mégis van egyszerűbb megoldás: RÓMA m
3. hozsi
2011.08.03. 08:05:09
Róma +1
Lívia +1
Orgetorix pedig az egyik leggyengébb lap véleményem szerint (tapéta).

A többit nem nagyon ismerem
2011.08.02. 23:06:51
Jogos, és jó ötlet. Be is linkeltem azokat, amik fent vannak az oldalon. Sajnos odáig még nem jutottunk el, hogy feltöltsük az egész V&M-et plusz az Alapkieges hiányzókat, de már yloz javaslata óta fent van a fejlesztési listán. Addig marad a mappa túrása, esetleg ha valamelyik lap nagyon nem rémlik, akkor kommentben szívesen bevésem
1. iPedro
2011.08.02. 21:54:54
Jó kis cikk, bár bevallom, sok lap hirtelen nem ugrik be. Ha esetleg a nevére kattintva a scannelt fotóját láthatnánk, megkönnyítené az értelmezé