Kosár

>>>
 
 

Belépés

 

Főoldali hírek

H K Sze Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

LapWorldCup II. - sebző lapok

2011.08.09.

Játszani is jó, tippelni is jó, nyerni is jó, vitatkozni is jó, ezeket együtt csinálni pedig még jobb! Új játéksorozatunk folytatódik, a részletekért lapozz beljebb!


A paklink építését mindig érdemes úgy elkezdeni, hogy egy nagyjából kész koncepció lapul a fejünkben, ezt mindenki tudja, aki már próbálta. Igen ám! De mi van akkor, ha egy ponton több hasonló funkciójú lap közül kell szortíroznunk? 

Heródes Agrippa vagy Boldog aranykor legyen, ha Bfp-ről van szó? Morta ollója vagy A fáraó ítélete, ha lapot irtanánk? A Jövendőmondó a laphúzatás új bajnoka, vagy még mindig a Hírvivő?

Ebben a fordulóban a direkt sebző lapok csapnak össze, a versenyre 9 résztvevő fizette be a nevezési díjat.


Belenus szentélye vs. Tökéletes döfés
Versenypaklikban egy időben bérelt helye volt a Tökéletesnek, de egy múlt heti kupacból való játék óta mély tiszteletet érzünk a szentély iránt. Ha van elég Bfp, akkor Belenus tombol! Az apróságokat egy vállrándítással intézi el, de Caesarnak is csak másodpercei vannak. S akkor még nem beszéltünk arról, hogy akad egy erős alternatív képessége is! Nálunk egyértelmű:
IMP tipp: 3:1

Tőrdöfés vs. Praetorianus osztag
A kicsi döfést hajdan poén lapnak szántuk, aztán valahogy bent maradt, pedig tökéletes társa árnyékából sajnos sosem fog tudni kitörni. Az osztag viszont gusztustalanul hasznos kis lap az Utánpótlás pakliba, de bizonyos formátumokon gondolkodás nélkül pakolnánk be belőle kettőt-hármat a deckbe is. Ingyenes permanens sebzés.
IMP tipp: 0:4


Szent tűz vs. Skorpió
Az első VM Homo novus verseny után többen tiltatni akartátok a Skorpiót, ez sok mindent elmond róla. Hadsereg paklit egy-kettő önmagában összepakol, de megállíthatunk vele a Makedóntól az Oratoron át komplett plebs brigádokig bármit. A Szent tűzet másért szeretjük, (szeretjük?) de azért nem rossz néha, hogy tud sebezni is. Tippünk a druidáktól való ódzkodásunkat is kifejezi:
IMP tipp: 0:4


Thrakia vs. Sártenger
Erős tartományokra ritkán merészel paklit építeni bárki is, nos, a Thrakiára sem sokan fognak, mert ez még gyenge is. Imagóval talán lenne értelme, de mégsincs. A Sártenger viszont szerintünk az egyik legjobban eltalált VM-es lap, olcsón jól sebez, szabadidejében meg countereli az Ingaevonokat. Nincs mese.
IMP tipp: 0:4

Hermann, a suebusok törzsfőnöke
A hírhedt gall szabadságharcos a kilences pályán sunyi mód már be is úszott a következő forduba, szerintünk nem is érdemtelenül. Babért ad, le tud gyilkolni gyakorlatilag mindenkit, olcsó, Imagoval pedig fantasztikusan működött egy móka paklimban, azóta személyes kedvencem.


VM-es lapok leírása:

Hermann a suebusok törzsfőnöke
Személy - Egyedi
Germán
X
1 Bk
sikeres kijátszása után minden Személy vagy Hadsereg sebződik X-et (X legalább 1)
X/X/X

Sártenger 
Esemény
Brytan
Reakció
2
megakadályozza egy legfeljebb 2 Védekezés értékű Hadsereg kijátszását vagy egy Asztalon lévő Hadsereg sebződik 2-t

Skorpió 
Tárgy
Római
1
1 Bk
P: tegyél rá egy jelzőt!
vegyél le róla egy jelzőt: egy Hadsereg vagy egy Személy sebződik egyet
Áldozat: X/2 (X annyi, amennyi jelző van éppen rajta)


Egy hétig van lehetőség a lapok mellett szavazni, lássuk ki lesz a sebző lapok császára!




-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

Kommentek száma - 6

2011.08.16. 15:07:59
Nagyjából estig lehet még továbbjuttatni a kedvenceket, holnap új versenyzők sorakoznak fel a rajt vonalnál.
Huk és yloz mester kötekedésére kíváncsi lettem volna Thrakia
5. Bandi
2011.08.11. 13:21:53
Zsolti írtam pm-et, pls less rá :D
2011.08.11. 07:44:03
Pompás elemzés!
Thrakiával megleptetek...
2011.08.10. 10:46:07
Belenus vs. Tökéletes döfés
Belenus bár nem instant, ugyanúgy megoldás a kisebb személyekre mint a döfés, és ha kell nagyot lő. Másrészt van még egy képessége ami szintén finom egy bk-t taposó pakliban. pl. makedón kontroll :) Volt olyan meccsem ahol ha nincs belenusom a sideban simán kikapok, viszont ez az egy lap tönkreverte az ellent.
1:0

Tőrdöfés vs. osztag
Valóban komolytalan ,,verseny˝ bár az általában hasonló erősségű ellenfelek vívják.
0:1

Szent tűz vd. skorpió
Ha általánosságban nézném a tűz kapná a pontot, hisz alaplap az általam oly megvetett druida koncepcióban, sokszínű jó kis lap. De most csak a direkt sebzés érdekel minket, így a skorpió kapja a pontot. Nagyon gonosz lap, lehet kombózni vele tárgy deckben, vesta C-O-M-B-O pakliban, de beférhet kontrollba is, homo novuson pedig alaplap.
0:1

Thrakia vs. sártenger
Lehet meglepő lesz itt a szavazatom, de thrakia a nyerő nálam. Mégpedig azért amit azt már egyszer megírtam az előző WC-ben (igen a world cupban, nem a mellék helységben) a sártenger CSAK hadseregek ellen jó, korlátozottan használható van hogy már nincs is értelme stb. Míg a thrakia -bár lapigényes- de mindig azt szedi la amit kell/vagy tud, viszont személyt is megold amiből több van mint zavaró hadseregből. Továbbá hírvivőnkkel jól kombózik.
1:0

Hermann
Na ő legalább nem censor szava erősségű lap. Egy igazi SPOILER. Ez is plusz pont az IMP-ben, hogy nem mindig a ritkák viszik el a meccseket, és a c/uc-k meg csak tapéta lapok.
+1 pont előre a
2. Bandi
2011.08.09. 12:39:55
Kérném a csapatot, hogy javítsa helyesírási problémáimat... ha nem is úgy általában az életben, de legalább az előző kommentemben. Thx
1. Bandi
2011.08.09. 12:38:34
Belenes pont.

Prae osztag, szerintem más leszedássel is megállná a helyét. pont.

Én like-olom a szenttüzet. szebb a képe. ott a pont :D

Mindkét lap problémás, thrakia v sártenger... 1:0

Hát hermann meg istencsá