Kosár

>>>
 
 

Belépés

 

Főoldali hírek

H K Sze Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

LapWorldCup III. - keresések

2011.08.23.

Játszani is jó, tippelni is jó, nyerni is jó, vitatkozni is jó, ezeket együtt csinálni pedig még jobb! Új játéksorozatunk folytatódik, a részletekért lapozz beljebb!

A paklink építését mindig érdemes úgy elkezdeni, hogy egy nagyjából kész koncepció lapul a fejünkben, ezt mindenki tudja, aki már próbálta. Igen ám! De mi van akkor, ha egy ponton több hasonló funkciójú lap közül kell szortíroznunk? 

Heródes Agrippa vagy Boldog aranykor legyen, ha Bfp-ről van szó? Morta ollója vagy A fáraó ítélete, ha lapot irtanánk? A Jövendőmondó a laphúzatás új bajnoka, vagy még mindig a Hírvivő?


Ebben a fordulóban a keresések vívnak meg, a versenyre 18 reménybeli bajnok várja izgatottan az ítéletet.


Julius Caesar vs. Gaius Antonius Hybrida
Nehézsúlyú mérkőzés két közönségkedvenc között. Ha csak a kereső képességüket nézzük, akkor Hybridánál mindenképpen említsük meg, hogy óriási lapelőnyhöz tud juttatni minket egy megfelelő pakliban. Emellett az egyik legszebb grafikával is rendelkezik, Bk-t is ad, és olcsó. De persze csak azért beszéltünk ennyit mellette, hogy tippünk ne legyen olyan átlátszó:
IMP tipp: 3:1

Népgyűlés vs. Tinganész
Egy már sokat próbált régi, és egy még formálódó új koncepció speciális kereséseinek meccse ez. Egyszeri keresés kontra permanens lapelőny? Oratort akarunk inkább mindenáron az Asztalon látni, avagy egy Rabbulát? A biztosat vagy a bizonytalant? Mi nem tudtunk dönteni.
IMP tipp: 2:2

Pompeius színháza vs. Posides
A Barcelona még idegenben is esélyesebb bárkinél, ahogy ez a párharc is előre lefutottnak tűnik. Két apró érvünk van mindössze a színház mellett: könnyen beszerezhető, míg Posides talán a legértékesebb lap az Imperátorban, és a Szenátus lapok nagyon erősre sikeredtek. De azért:
IMP tipp: 1:3

Megfelelő válasz vs. Farkasbőr
Reakcióval keresni mindig csudajó, de a túloldalon a V&M egyik legjobban sikerült lapja áll. Mi a koncepcióépítésre szavazunk általában a good stuff jelleg helyett, így tippünk sem lesz meglepő. Azért a Megfelelő választ persze tartsuk kézközelben, ha versenyre indulunk!
IMP tipp: 0:4

Aquilifer vs. Colosseum
Mindkét lap, az általa keresett lap segítségével Bk-hoz juttathat minket, ez elég figyelemreméltó képesség. De míg a Colosseum ezt gyakorlatilag folyamatosan tudja, addig a zászlóvivő csak egyszer. Hogy mégis ikszre adtuk a küzdelmet, annak csupán az az oka, hogy a gladiátorok egyelőre elég kevesen vannak sajnos, míg a Gladius vagy az Ezüstsas iszonyatos nagy táp tud lenni.
IMP tipp: 2:2

Ibér bányászok vs. Tarpeii szikla
Kis hendikeppel indul mindkét versenyző. Az egyikre körökig kell várni, míg megéri használni, a másiknak erős a hátránya. Mégis hihetetlenül jó lap mindkettő, mert igazi, klasszikusan minőségi lapelőnyt tudunk szerezni általuk. A sokoldalúbb használhatóság és a mókás kombók nálunk egy hajszállal Tarpeii felé billentették a mérleg nyelvét.
IMP tipp: 1:3

Stonehange vs. A Birodalom kiterjesztése
A druida paklit nem kell senkinek sem bemutatni, aki két napnál régebben játszik az Imperátorral. Ez jelzi a deck erejét, hírhedtségét és különlegességét is. Nos, mivel egyik versenyzők ennek a paklinak az alapja, ezért a verseny gyakorlatilag már a sorsolásnál eldőlt… volna, ha az Építmények nem lennének annyira sebezhetőek a V&M óta, és ha nem készülne már mindenki erősen az Utánpótlás paklijában a druidák ellen. A Birodalom kiterjesztése pedig ráadásul jó kis lap (elég Avaricumot, Placentiát, Idumeát, Cirtát említenem), így sunyi módon inkább rátok bíztuk a döntést.
IMP tipp: 2:2

Aulus vs. Utolsó emberig
A vén római hátránya borzasztó durva, ez mégsem akadályozott meg még senkit abban, hogy a keresés szót meghallva ne rá gondoljon először, hisz a képessége is extra táp. Az Utolsó emberig, főleg a típusa miatt nem méltó ellenfele véleményünk szerint. Nem mintha nem jönne jól olykor a Nő pakliban, de Aulus ellen karcsú. Vagy nem?
IMP tipp: 4:0

Curia Colonia vs. Vestiarium
Utóbbit talán már láttuk használni verseny pakliban, ellenfelét még sosem. Úgy véljük ez sokat elárul erről a párharcról. A Vestiarium az Ezüstsas és a Gladius miatt röhögve nyeri a párviadalt, de, mivel motoszkál bennünk egy gigaerős tartomány deck délibábja, ezért nem kiütéses a végeredmény.
IMP tipp: 1:3


VM-es lapok leírása

Tinganész                              

Hellén
Személy - Egyedi

Daedalus

3

P: keress ki két különböző Daedalus altipusú lapot a paklidból, majd mutasd meg! Ezek közül egyet véletlenszerűen kiválasztva vissza kell keverned a Paklidba, a másikat a kezedbe veheted

Végrendelet: 1

LU: 2 BK

0/3/0


Pompeius színháza               

Római
Építmény

Szenátus

3          1 Bk

sikeres kijátszása után kikereshetsz egy Szenátus altípusú egységet a Paklidból

nézd meg a Paklid legfelső három lapját. A Szenátus altípusú egységeket a Kezedbe veheted, a többit dobd a Temetőbe (egy körben legfeljebb egyszer)

Szenátus altípusú lapok nem hatnak rá


Farkasbőr                             

Tárgy

Római

-

3          1 Bk

kijátszási feltétele, hogy legyen játékban nő és férfi Személy is

P: kikereshetsz egy nő Személyt a paklidból (a Farkasbőr ezután elveszíti ezt a képességét)

P: kikereshetsz egy férfi Személyt a paklidból (a Farkasbőr ezután elveszíti ezt a képességét)


Colosseum                             

Római

Építmény

Gladiátor

3          1 Bk

sikeres játékba kerülésekor kikereshetsz a Paklidból egy gladiátor altípusú lapot

a köröd végén kapsz feleannyi Bk-t, mint amennyi Gladiátor altípusú egységed van az Asztalon (felfelé kerekítve), ha nincs, akkor az Asztalról az összes Colosseum a Temetőbe kerül


Ibér bányászok                     

Hadsereg

Hispán

-

2

minden köröd elején tegyél rá egy jelzőt!

áldozd fel: kikereshetsz a Paklidból annyi Tárgy lapot, ahány jelző van rajta

1/1/2


A Birodalom kiterjesztése                

Római

Esemény

-

2          1 Bk

sikeres kijátszása után keress elő egy nem római származású Tartományt a Paklidból, és rakd játékba, mintha most játszottad volna ki

FIX


Utolsó emberig                     

Csatatér

Hispán

-

1

ha megnyered a csatát, kikereshetsz egy Nő Személyt a Paklidból

Végrendelet: 1


Egy hétig lehet érvelni a favoritok mellett!





-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

Kommentek száma - 4

4. Bandi
2011.08.25. 14:53:37
Yloz, kisujj??? ne csak a nyereményjátékokra írjatok! :DDD
3. Bandi
2011.08.23. 21:17:33
fenébe... lemaradt egy csomó... grrrr... nem írom le újra, akkor összegzem a végét... :(((
Birodalom kiterjesztése.
Aulus.
Vestiar
2. Bandi
2011.08.23. 21:12:54
Caesarral kilehet keresni gaius-t, fordítva nem...szóval caesar :D

Népgyűlés vagy Tinganész, elsőként én is döntetlennek mondanám, hiszen mindkettő koncepció függő, az egyik folyton kereshet, még a másik csak egyszer, de nehezebb counterelni, még a személyünk igen sérülékeny.
De végülis meggyőztem magamat a népgyűlés javára. Nem csak az instant miatt, de egyenlőre a deadalus még nem erős versenyre, ritka a deadalus lap önmagában, amihez nem kell koncepció, ellenben a plebsek külön-külön is használhatóak, mint pl orator vagy tessera.

Pompeius vagy posides, hát sajnos egyértelmű, bárminnyire is spoiler a színház, csak szenátus pakliban... viszont oda elengedhetetlen, és meg is nyerheti nekünk könnyen a mérkőzést, még általában posides nem feltétlenül, viszont posides még is csak a leghasználhatóbb ultra... és marad is még egy jódarabig!


A farkasbőr valóban erős lap és tárgy mivoltából, ha létrejön egyből kereshetünk vele egy éppen szükséges személyt, én most mégis ellenfelére voksolnék, mert egy pontot biztos megérdemel, és mostanában eléggé összebarátkoztam a megfelelő válasszal :D

Aquilifer nálam a nyerő, és említsük még a fenti soroláshoz a vesta tüzet...

Tarpeii sziklára szavaznék, mert valahova kell, és szerintem az a lap még sok koncepcióba belefog férni, igaz a másik is...hát most elbizonytalanodtam :D De maradjon a szikla...

Húha... most már látom h jól összeraktátok a párosításokat, megint nehéz a döntés számomra (is). Bár fájó szívvel, még is most a birodalom kiterjesztésére voksolok, és igen, én is álmodok délibábosat mostanában :D De hogy legyen egy ésszerű pro-és kontra a döntésben, a választottam mellett, hogy egyből játékba rakja és kijátszási költs
2011.08.23. 20:54:13
Julius Caesar vs. Gaius Antonius Hybrida
Caesra amellett, hogy a jó öreg róma kombó deck alapja, kontroll és egyéb kombók is szívesen használják, nagy/nagy, sok bk-t ad, nehezebb is counterelni, jó képessége van tartományok mellé, gyértelműen győztes.
1:0

Népgyűlés vs. Tinganész
végre egy kétesélyes játszma, itt a ,,népszerűbb˝ koncepció lapja jut tovább, én a népgyűlésre szavazok, de nagyon kétoldalú a dolog.
1:0

Pompeius színháza vs. Posides
Posides bácsi kb olyan kakukktojás ebben a kategóriában mint róma a leszedések között. Most mondhatnám hogy gemmákat és praemium (róma) nem jó összemérni ,,átlag˝ (ritka, c/uc)imp lapokkal, de jó ellenpélda a gyík mint leszedés, nem tartom valószínűnek, hogy akár egy fordulót is továbbjutna a saját mezőnyében. Visszatérve erre a párharcra, valóban az imp egyik legjobb lapja, mint az látható a top10 topicban majd minden listában visszatérő vendég volt, a legkreatívabb kártya.
0:100

Megfelelő válasz vs. Farkasbőr
Sima meccs a jó bőrnek. :)
0:1

Aquilifer vs. Colosseum
Mindkét lap koncepció gyanús, egy nő kombó és a gladiátor sereg deck lapjai. Mindkét deck erős, csak azért választom az Aquilifert mert stabilabb lap, nincs hátránya.
1:0

Ibér bányászok vs. Tarpeii szikla
Az ibér univerzálisabban használható, megfelelő előkészítéssel hatalmas lapmennyiséget produkál, a taipeii is iszonyat kombós lap, kipörget egy p.patre-t és nyersz a körödben, vagy csak minden körben fix hírvivő.
1:0

Stonehange vs. A Birodalom kiterjesztése
a druid épület iszonyat módon pörgeti a paklit, még egy olyan deckbe is ami csak ezt a druid lapot használja. Már 1 ilyen is sok lapot ad, ha jó a deck :) A birodalom is erőősen spoiler szagú lap, sajnos a környezet még nem elég erős ahhoz hogy