LapWorldCup IV. - drágítások

2011.11.29.

Játszani is jó, tippelni is jó, nyerni is jó, vitatkozni is jó, ezeket együtt csinálni pedig még jobb! Új játéksorozatunk folytatódik, a részletekért lapozz beljebb!


A paklink építését mindig érdemes úgy elkezdeni, hogy egy nagyjából kész koncepció lapul a fejünkben, ezt mindenki tudja, aki már próbálta. Igen ám! De mi van akkor, ha egy ponton több hasonló funkciójú lap közül kell szortíroznunk?
Heródes Agrippa vagy Boldog aranykor legyen, ha Bfp-ről van szó? Morta ollója vagy A fáraó ítélete, ha lapot irtanánk? A Jövendőmondó a laphúzatás új bajnoka, vagy még mindig a Hírvivő?

Ebben a fordulóban a drágítások vívnak meg, a start időpontjában 8 versenyző jelent meg a bírák előtt.


Histrio vs. Pallisade
Az alapból erős plebs pakli királylapjáról lévén szó, azt hiszem, ez a párharc erősen egyesélyesnek ígérkezik. Bár a V&M-ben a Hadseregek eléggé megerősödtek, de néhány korlátozott környezetben vívott verseny Utánpótlás paklija kivételével még szerintem senki sem gondolkodott el komolyabban a Pallisade használatán, míg a Histrio Babérkoszorún is megállja a helyét. Ráadásul a színészt nemcsak plebsben, de akár egyéb drágítósban is kihasználhatjuk, hiszen FIX képességgel is bír.
IMP tipp: 3:1


Marcus Tullius Cicero vs.Tölgyfa őr
Két speciális drágítás néz farkasszemet, Ciceroé ráadásul nem is működik permanensen. Mi egy jól összerakott druida pakliba mindig csempésznénk egy-két Tölgyfaőrt, míg Cicerot inkább egy másik képessége miatt szeretjük, ezért elég egyértelmű a döntésünk. Amiért mégis kap szavazatot a vén római, az az, hogy egy Aulus-Caesar-Róma típusú deck ellen azért jól tud jönni még ez a pici plusz is, amit ő tud.
IMP tipp: 1:3


Külső-Hispánia vs. Tarquinius Superbus
Ki akart valaha is Szenátus altípust drágítani? A gyakorlatilag mindent letiltó szenátorok ellen épp elég gondunk lesz az életben maradással, semmint hogy ilyen csipkelődéssel próbálkozunk. Ezzel szemben Külső-Hispánia alapja lehet egy Tartományos-drágítós koncepciónak, mely ugyan még kiforratlan és további lapokra vár, de azért már most mutogatja az oroszlánkörmeit (Histrioval, Bfp pusztításokkal kombinálva).
IMP tipp: 4:0


Caius Asinius Pollio vs. Kikiáltó
A Kikiáltó elvben egy nagyon durva lap lenne - ha a szövegezése nem csúszott volna el egy banánhéjon. Azonban mivel az ellenfél cselekedhet először a saját körében, ezért a hatékonysága nagyot esik. Nem mintha használhatatlan lenne, hiszen védekezésre tökéletes, de azért Pollio (akinél számítsuk be az egész daedalus decket is, mert csak ott működik) simán állja vele a versenyt. Ha egyszer elkészül a daedalusok paklija, akkor abban sztárlap lesz a történetírás ókori mestere. Rátok bízzuk a döntést, hogy válasszatok a fél-spoiler és a feltörekvő reménység között.
IMP tipp: 2:2Eddigi továbbjutók

keresések
Julius Caesar
Népgyűlés
Posides
Farkasbőr
Aquilifer
Tarpeii szikla
Stonehange
Birodalom kiterjesztése
Aulus
Vestiarium

sebző lapok
Hermann a suebusok törzsfőnöke
Belenus szentélye
Praetorianus osztag
Skorpió
Sártenger

tömegirtások
Róma
Lívia
Orgetorix
Ktésziphoni palota
Mákonysátor
Összeomlás Syriában


-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

Kommentek száma - 5

2011.12.06. 20:41:37
Kösz a tippeket, új rész hamarosan!


Továbbjutottak:

Histrio
Cicero
Külső Hispánia
Kiki
2011.12.01. 17:39:49
Cicero egyenlített, hoppá :)

A pesti Homo novus versenyre daedalus deck-el megyek, szerintem van benne spiritusz, de hagyományosra én is gyengének érzem persze. Néhány lap (2-4, mondjuk egy kis kiegészítőben) viszont simán középszintre tudná hozni.

A Tölgyfaőr nekem tartományos drágítós teszt pakliban nem volt olyan rossz emlékeim szerint, de ha ma találnám ki ezt a lapot, akkor jóval olcsóbb lenne a kijátszási költsége, mert az az egyik legfőbb hibája.

A Kikiáltó mellé eltudnék képzelni egy olyan lapot (mondjuk Tartományt), ami azt tudja, hogy az ellenfeled kör
3. Bandi
2011.12.01. 16:04:23
Histrio vs Pallisade 1:0

Cicero vs Tölgyfa őr 1:0
És tényleg számít az a másik képesség is... megvédhetjük pl a saját Tölgyfa őrünket is :D

Külső vs Superbus: 1:0

CAP vs Kikiáltó: 0:1
Szerintem kilehet találni olyan lapot/lapokat ami jóval megeresőíti ezt a képességet. És Idum
2. Kisujj
2011.11.30. 23:23:22
Histrio vs. Pallisade
1:0
Ez elég egyértelműnek tűnik.

Marcus Tullius Cicero vs.Tölgyfa őr
1:0
Cicero szerintem is jobb. Tölgyfaőrt csak tartományban próbálgattam, de túl drága. Ciceró is drága, viszont jóval használhatóbbnak érzem, mert engem nem fog zargatni. Ellenben ellenfelünk druida/olcsóBK/szenátus/Caesar-Róma... dekkjének igen kellemetlen pillanatokat okozhat. Meg a drágításon kívül másra is jó lehet :)

Külső-Hispánia vs. Tarquinius Superbus
1:0
Egyértelmű.

Caius Asinius Pollio vs. Kikiáltó
0:1

Kikiáltónak jár a pont. A daedalus pakli még nem életképes szerintem, és ha az is lesz, Hermann, Lívia és a többi nem célzó lövést nem fogja zavarni. A Kikiál
2011.11.29. 15:26:51
Histrio vs. Pallisade
1:0
Marcus Tullius Cicero vs.Tölgyfa őr
1:0
Külső-Hispánia vs. Tarquinius Superbus
1:0
Caius Asinius Pollio vs. Kikiáltó