Október embere - Pál András

2011.11.11.

Ebben az új rovatban az aktuális hónap legmeghatározóbb IMP körüli szereplőjével készült interjút olvashattok rendszeresen. A második válaszolónk az Imperátor közösség oszlopos tagja, aki októberi lendületét a kiadói versenyre is sikeresen átmentette.

- Gratulálunk az októberi teljesítményedhez! Öt verseny zajlott az új időszámítás kezdete óta, és az utóbbi időben lehengerlően teljesítesz! Kezdjük a bemutatkozással, néhány új játékos talán még nem ismer!

Ave! Bandi vagyok a hegyről, 23 éves. Szeretem a nyári reggeleket, a romantikus filmeket, sétákat a tengerparton és Justin Bieber-t! Ezenkívűl pókerasztalnál keresem azt a kevés betevőt, lényeg hogy a nevezésekre fussa, ami nem sok, tehát ennek megfelelően dolgozom. Általában amikor ébren vagyok nem csinálok semmi érdekeset, amikor alszok, arról csak elmesélések alapján tudnék nyilatkozni. Napi 25-26órákat is szoktam aludni, tehát egy órával előbb lefekszem néha, mielőtt felkenék. Röviden ennyi.

- Átvetted a vezetést is a Szenátusban Rolandtól a születésnapi versenyen. Van egyfajta külön versengés köztetek?

Nem hiszem. Szerintem mindenki tudja, hogy én vagyok a jobb... :)

- Milyen paklikkal szeretsz elsősorban játszani? Mesélnél róla, hogy miként állítod össze a verseny paklijaid, s hogy miért éppen azokat a koncepciókat választod amiket?

Ez egy jó kérdés... igyekszem sosem ugyanazokkal a kombókkal menni hasonló formátumu versenyekre, de általában mindig az aktuális kedvem, vagy az éppen aktuális kedvenc lapom határozza meg a versenyre előállított paklimat. De mint legtöbbször, itt is igaz az, hogy beleszeretek egyetlen lapba, vagy egy egy-két lapos kombóba, majd köréépítek egy paklit, napokig teszteljük, közben alakítgatom, és a végére kész a pakli, ami SOSEM tartalmazza azt a lapot, vagy lapokat, amik köré az elején építettem :D

- A születésnapi versenyre összerakott paklid gyakorlatilag verhetetlennek bizonyult. Úgy működött minden, ahogyan azt a pakli összeállításakor eltervezted?

Sajnos itt már igaz volt az, hogy az ihlet hiánya és a lucky team gyarapodása miatt (és az ebből adódó laphiány okán) egy mondhatni standard makedón paklival mentem, ami nem sok lapban különbözne egy sima babéros formátumon, hiszen a legerősebb része nemrómai volt, szóval nem mondanám igazán kreatívnak, de tudható, hogy erős pakli, és nagyon nehéz a formátum, és szerettem volna legalább az első kiadói versenyen a top 4ben szerepelni. A többi már a szerencsén múlott, hiszen sokakkal játszottam nyereségem után egyet-kettőt még ,,free"-be, és azt rendszerint általában kikaptam. Szerintem a pakli egyértelműen top, ahogy több versenyen elindult pakli is, itt már csak az döntött, hogy ki van hazai pályán :) De igen, úgy működött, és nagyon örültem, hogy volt szerencsém ismét nyerni egy versenyt.

- Melyik volt a legnehezebb meccsed? Egyáltalán van valaki a versenymezőnyből, akitől a szokásosnál is jobban tartasz?

Talán Daróval volt a legnehezebb, ott elég sok minden múlott a szerencsén. Bár hamar vége lett. Petivel viszont már nem a szerencsén múlott, ott mindketten normális húzást produkáltunk szerintem, és hibáztam is elég nagyot, ezzel bebiztosítottam, hogy nem nyerem meg. Előttem a biztos nyerést, Peti bűntetett, és a dugi Rágalmam, amit az alsónacibúl húztam ki egy óvatlan pillanatban, kisegített az utolsó mozdulatnál, így X-eltünk Petivel. Talán ez volt a legnehezebb ami a játékot illeti, és nem annyira a szerencsét.
És igen, van akit a legjobb játékosnak tartok, de szerintem ezzel nem árulok senkinek újat, és ő Roland. Bár nem mondhatnám, hogy tartok tőle. Én úgy gondolom, hogy amég van nálad jobb játékos, addig van értelme játszani, legyen az bármi.

- Az Imperátor szünideje alatt nyilván mindenki berozsdásodott egy kicsit. Milyen volt újrakezdeni a játékot?

Nagyon reméltem, hogy lesz már valami rebourn. Félévente fel is néztem a fórumra, emlékszem :)
De egy elhatározással kezdtem újra, és azóta is próbálok (próbálunk) törekedni, ez pedig az Állandó játékosok toborzása. Mert mint tudjuk, enélkül nem fog menni. De ez már a múltté, hiszen egyértelműen megállás nélkül gyarapodunk :D
És mindeközben kipróbáltam (és jelenleg is próbálgatok) más kártyajátékokat, de ezt most minden nyálcsorgatást mellőzve (jöttök ezért valami ajival :DDD ), de mindig megkellett állapítanunk Domi barátommal és a töbiekkel, hogy azért az Imp volt a legjobb... Szóval vártuk nagyon.

- Rengeteget segítesz a játék népszerűsítésében, a legutóbbi verseny is nálatok volt, köszönjük ezúton is (a torta csodálatos volt!), s e mellett nyár óta igen aktívan toborzol! Mit szóltál hozzá, amikor megtudtad a hírt, hogy újra elindulhat az IMP?

Őőő... talán erre már elébb válaszoltam, de pár dolgot hozzáfűznék, kihasználva, hogy most egy kicsit mindenki figyel rám :)
Igen, a torta finom volt.
Ennyi.

- Versenyt szervezel, fórumozol, játékosokat segítesz, de annak idején te hogyan kerültél kapcsolatba az Imperátorral?

Ugyebár mondhatni, hogy ölembe hullottatok, hiszen már akkor is a rezet molesztáltam egy klubban, majdnem hasonlóan mint most. És hát jöttetek ti, mint induló játék, helyszínt keresve. Én akkoriban, talán a világ legnépszerűbb TCG-vel játszottam sokadmagammal, és nem terveztem belekezdeni újba. Aztán jött egy páros versenyetek, Petit elhagyta a párja valahol az éterbe, és megkért h gyűjjek mán. Oszt gyüttem, tartottam a lapokat, ő rábökött, én leraktam. Nem is igazán értettem, ki is kaptunk mindenkitől. És ebből már tudtam, hogy ez bizony szerelem, első látásra...

- Összességében mi a véleményed az IMP-ről? Mi tetszik benne a legjobban és mi az, amin inkább változtatnál, ha lehetne?

Szerintem, az egyik legjobban átgondolt játék, ahogy eddig tapasztaltam. Nem tudom, hogy van-e még egy olyan gyüjtögetős, ahol két kiadás ennyi változatosságot, és versenyformátumot tudna produkálni. EZ PERSZE NEM AZT JELENTI, HOGY RÁÉR A HARMADIK KIADÁS!!!! :D
Valahogy én mindig a randomitás ellen voltam, de az idevágó ötleteimmel már elkéstetek, hiszen kiadtátok a játékot :) másrészt, ez egy velejárója az ilyen játékoknak, tehát nem változtatnék rajta, de attól még nem szeretem. :) (hiába ennek köszönhetem a nyeréseimet :) 

- S végül: melyik a kedvenc koncepciód, versenyformátumod, lapod?

Kedvenc koncepcióm a kontroll részleg, de egyenlőre én a bk+os szekcióval favorizálom, ez így még várat magára egy kiadást, hogy igazán olyan erős tudjon lenni, mint egy bktaposó kontroll. (bár idesorolnám a mennyegzős-kontrollt, talán ez az elképzelés áll a legközelebb hozzám)
Versenyformátumként a nem lebutított ( :D ) Pax Romana-t szeretem, és a Gyaknemgyakot, a fairplay nevében :)
Kedvenc lapjaimat még nem is igazán használtam talán nyerésként vagy alapként a paklijaimban, most nem is sorolnám a szokásos közkedvelteket, csak párat a szívem csöcskéből: Testamentum, Fulvia, Nagy Feró, Vezér beszéde.


- Köszönjük az interjút!

Én köszönöm a lehetőséget. Szercsilávcsi kisszingtáccsing.


-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

Kommentek száma - 2

2. Bandi
2011.11.13. 04:39:34
Köszönöm szépen :))))

1. xydan
2011.11.12. 21:24:46
Imádom ezt az interjút is, mert annyira hülye vagy Bandi!:)

Gratulálok a szenátus vezetéséhez!