Kosár

>>>
 
 

Belépés

 

Főoldali hírek

H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Születésnapi kérdőív

2011.11.22.

A születésnapi versenyen kitöltött kérdőívek értékelését szeretnénk most megosztani veletek pár mondatban. Érdekes és tanulságos válaszok születtek, így a legtöbb kérdésnél némi kiadói kommentárra is sor kerül.



Egy új kiegészítő megjelenése esetén vásárolnál-e paklikat?

Igen 8
Nem 1


Erre a kérdésre egyöntetű igen visszajelzést kaptunk, ezért rögtön adja is magát, mint hosszú távú cél egy új kiegészítő megjelentetése. Amennyiben a játékos létszám növekedése illetve ezzel összefüggően a már elkészült három kiadás eladásai úgy alakulnak, akkor belevágunk.


Melyik változat tetszene jobban:

Évente egy nagyobb kiegészítő megjelenése (100-200 lapos) 1
Évente több kisebb, tematikus kiegészítő megjelenése (30-50 lapos) 8


Itt sem volt szoros befutó, a második verzió tetszene jóformán mindenkinek jobban, ezért ha lesz új kiegészítő, akkor a kisebb lapszámú, de sűrűbb megjelenést fogjuk preferálni.


Milyen nagyságrendű összeget tudnál/szándékoznál egy új kiegészítőre költeni éves viszonylatban?

Nem vennék. -
1000-2000 forint -
2000-5000 forint 1
5000-10000 forint 5
Többet, teljes gyűjteményre törekszem. 3


Fontos kérdés volt ez nekünk, hiszen ebből tudjuk nagyjából előre kalkulálni, hogy mennyire lenne merész dolog egy új kiegészítővel legalább már gondolatban eljátszanunk. Már csak azért is, mert nagy titkot nem árulok el azzal, hogy az Imperátor jelenleg még attól is messze van, hogy eltartsa saját magát (ehhez legalább 30-40 aktív versenyjátékosra lenne szükség).
A válaszaitokban a két utolsót jelöltétek meg legtöbben, ezt ha levetítjük a régi játékos állományra, akkor óvatosan bizakodhatunk.


Egy kiegészítőben inkább új koncepciókat látnál szívesen, vagy régi koncepciók erősítését?

Újakat. 7
Régiek erősítését. 5


A válaszokból egyértelműen adódik, hogy örülnétek az új koncepcióknak, de szeretnétek, ha néhány újdonság is bekerülne a játékba. Természetesen, ahogy régen is, most is nyitottak vagyunk az ötleteitekre, ezzel kapcsolatban bővebben a poszt végén olvashattok egy felhívást!


Melyik már meglévő koncepció szorul erősítésre szerinted? (Többet is bejelölhetsz)

Plebs 5
Patrícius   3
Tartomány 5
Druida 1
Hadsereg 4
4
Tárgy 2
Daedalus 2
Gladiátor 5
Pakli dobatás -
Kézből dobatás 1
Drágítás 3
Szenátus 1
Rabszolga 4
Paralízis  3


A számomra legérdekesebb kérdéshez érkeztünk itt el. Az egyszerűség kedvéért válaszaitok alapján három kategóriába rendeztük a koncepciókat:
Erősítésre szorulnak: plebs, tartomány, hadsereg, nő, gladiátor, rabszolga
Néhányan erősítenétek: patrícius, daedalus, tárgy, drágítás
Nem erősítenétek őket: druida, pakli dobatás, kézből dobatás, szenátus

Az első kategóriában a tartomány nem meglepetés, erre a lapcsoportra ráfér néhány új lap, főleg a játékban tartásuk nehézkessége miatt. A gladiátor és a rabszolga altípus fejlesztését már meg is kezdtük a Vénusz és Marsban, ebben is egyetértünk veletek. A hadsereg, a nő és plebs viszont meglepetés, itt inkább a koncepciók népszerűsége nyomhatott többet a latban, szerintünk ezek a csoportok elég erősek így is, de ha ti mégis szeretnétek belőlük még többet, akkor meghajlunk az igények előtt.

A nem erősítendő kategóriában a pakli dobató koncepció lepett meg, szerintem új színt jelenthetne, és jelenleg meglehetősen gyenge lábakon is áll. A druida decket mind ismerjük, tényleg épp elég erős, a kézből dobatás valószínűleg a Thrakia aranya miatt örvend közutálatnak, a szenátus pedig már most is bőven játszható kategória - ezekben összhangban van a véleményünk.


Hány versenyre tudsz időt szakítani havonta?

Legfeljebb egyre. 1
1-2 4
Akár minden hétvégén versenyeznék. 4


A válaszok tökéletesen tükrözik a jelenlegi versenyviszonyokat.
Mi továbbra is amellett lennénk, s azt támogatnánk, hogy alakuljon ki néhány helyi kezdeményezésre épülő IMP klub, és legyen időnként egy-egy kiadói verseny, ahol összegyűlik mindenki mindenhonnan. Erre van persze a legkevesebb ráhatásunk, de az nyilvánvaló volt mindig is számunkra, többször is kifejtettük, hogy a kezdeti hatalmas lendület, amikor mindenki elmegy minden versenyre - el fog múlni.
Helyszínenként 5-10 állandó résztvevő viszont, kiegészülve az épp ráérő és játszani vágyó 5-10 top játékossal viszont már tökéletes környezetet jelentene.
Ilyen központ volt anno Miskolc vagy az Ezüstsólyom, illetve ilyen jelenleg Budaörs, és talán Vácott és Pesten is kiépül egy.


Elutaznál-e távolabbi helyszínre is egy-egy kiemelt IMP verseny miatt?

Csak közeli városokba. 4
Alkalmanként az országban akár bárhová. 5


A kérdésben arra kerestünk bújtatva választ, hogy a jövőben netán lenne-e igény egy országjáró jellegű IMP körversenyre, ahol más kártyák játékosainak is bemutathatnánk segítségetekkel az Imperátort. Ezzel rengeteg embert elérnénk, és talán nem lenne ennyire főváros központú a játék közege.
Mivel viszonylag kedvező fogadtatásra talált válaszaitok alapján a dolog, ezért óvatosan puhatolózni is kezdünk ez ügyben.


Szerinted milyen időközönként lenne megfelelő kiadói versenyt tartani, ahol valamivel magasabb nevezési díjért nagyobb nyereményekkel, a játékról való beszélgetéssel egybekötött rendezvényre gondolunk?

Két havonta. 7
Három havonta. 3
Évente egy-két ilyen elég. -


Mi alapvetően a három havonta megrendezendő kiadói versenyt tudjuk időnkből biztosan, megígérhetően kiszorítani, de mivel úgy tűnik, hogy igény lenne többre is, ezért igyekszünk majd sűrűbbre varázsolni a versenynaptárt.


Az IMP bevételét jelenleg reklámozásra fordítjuk. Ez jó ötlet, vagy inkább egy új kiegészítőre kellene koncentrálni? Előbbivel az új játékosokat célozhatjuk meg, utóbbival a régieknek válik élvezhetőbbé az Imperátor.

Mindent a reklámozásért! 2
Új kiegészítőre lenne szükség! 1
Mindkettőre, szerintem … - … % arányban. 6


Szerényen csordogáló forrásainkat eddig kizárólag reklámjellegű kiadásokra fordítottuk, de mivel láthatóan szeretnétek újdonságot, ezért ezentúl ezek egy részét tartalékolni fogjuk egy jövőbeni új kiegészítőre. Sajnos persze ez a kérdés is jóval nagyobb játékos létszám esetén nyerne igazán aktualitást.



Végül két felhívással fordulnánk hozzátok!

Egyfelől bárki, aki a kiadói versenyre nem tudott eljönni, de IMP játékosnak érzi magát, nyugodtan töltse ki a kérdőívet és a válaszokat írja le kommentben, vagy küldje el nekünk az info@impero.hu címre, hálásak lennénk érte!

Másfelől a jövőben megjelenő kiegészítő elkészítésében kérnénk tőletek egy kis segítséget. A Fórum résznél nyitottunk egy új topicot Lapötletek és vélemények címmel, ide írjatok bátran és sokat, ezzel is saját kedvetekre formálva az Imperátort.




-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

Kommentek száma - 1

2011.11.22. 23:42:28
Sziasztok!

Én egyértelműen reklámokat preferálnám hatékonyabban, jobban.
Bemutatójátékok: jó ötlet bemutatni más kártyajátékosoknak, de szerintem még jobb ötlet ezt ókori hagyományőrzőknek bemutatni. Akit érdekel az antik kultúra, jó eséllyel érdekelheti a játék is.
Szerintem jelen pillanatban nincs szükség új kiegészítőre, előbb játékosokat kell szerezni.
Gonosz terv: valahogy HKK-s körökben kéne elvegyülni, és rábeszélni őket, hogy játszanak ezzel, mert olcsóbb, jobb és élvezhetőbb (és tényleg)