Tervek 2012 első felében

2012.01.03.

Provinciákban gazdag boldog újévet mindenkinek a Birodalomban! A következő néhány sorban az IMP idei mocorgásáról olvashattok előrejelzést, a teljesség igénye nélkül.

Az IMP csapat december eleje óta nem ülésezett teljes létszámban, így átfogó elemzést a feltámadás félévéről még nem tudok nyújtani nektek, s az ez évi tervek is csak körvonalazódnak még, de azért pár szóban előrevetíteném, hogy elképzeléseink miről is szólnának 2012-ben - ha Jupiter is úgy akarja.


Honlap

- megpróbáljuk a legnépszerűbb rovatok köré építeni a tematikát, idén kicsit hosszabb, kifejtősebb cikkek várhatóak

- mindazonáltal tartani szeretnénk a 10-12 posztos havi átlagot, ebben biztosan lesznek majd a következők: LapWorldCup, Nyereményjáték, Hónap embere, Paklileírások, Versenybeszámoló és néhány új rovat

- szeretnénk vendégszerzőinket is jobban bevonni az alkotásba, néhányatoknak már küldtünk is levelet, de bárki, aki érez magában egy posztra való ötletet, írjon bátran

Versenyek, Szenátus, Comitia

Az első öt verseny sikerességét sajnos három üresjárat követte, ezen együttes erővel meg kell próbálnunk változtatni, avagy, ha ez nem sikerül, akkor a játék újra alkalomszerűen fenntartott hobbyvá változik vissza.

Ami minket illet, a kiadói versenyeinket kéthavonta tervezzük megtartani, ezekből tehát három várható az első félévben. Ezen felül szerintünk még 5-10 megmérettetés fér bele a versenynaptárba, havonta két találkozó úgy érezzük, mindenkit kielégítene, és mégsem lenne megterhelő.

Hogy a jelenlegi három versenyhelyszín ezt hogyan osztja be egymás közt, hogy minél nagyobb érdeklődés és létszám kísérje az összecsapásokat, az voltaképp csak rajtatok, és a szervezésen múlik, de mivel erről a témáról külön cikkel készülünk, ezért itt most nem részletezem a mi álláspontunkat.

A Szenátus apróságokban módosított rendszerét jónak ítéltük meg, ezen a téren nem tervezünk változtatást. A Comitiával kapcsolatban azonban már szomorkásabb a helyzet. Amíg 7-8 aktív versenyjátékos küzd az Imperátori címért, addig nyilvánvalóan nincs létjogosultsága, ennek a három-négyszeresére lenne szükség, hogy értelme legyen.

Új kiegészítő

Mindenképpen vágynánk rá, ha az Imperátor ebben az évben eljutna odáig, hogy új lapok születhessenek, ez voltaképp megkoronázhatná számunkra is az újjászületést. Ennek jelenleg három feltétele van, mindegyik inkább múlik rajtatok, mint rajtunk, így itt csak drukkolni tudunk. 

Egyszóval, ha a versenyek látogatottsága, az új játékosok bevonása és ezzel együtt a már létező paklik vásárlása apró léptekkel is, de folytatná a gyarapodó tendenciát, akkor mi elkötelezettek vagyunk abban, hogy fejest ugorva a bizonytalanba összerakjunk egy új kiegészítőt.


Ennyit elöljáróban, lássuk mit hoz számunkra 2012!
-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

Kommentek száma - 5

2012.01.13. 03:37:49
A Comitia megtartása kis létszámmal is, ez akár jó ötlet is lehet, ha lesz ilyen, akkor ez a pörgős formátum nekem is tetszene.

Azonban egyelőre nagyon képlékenynek látom ezt a félévet még, simán eltudom képzelni ugyanannyira, hogy megduplázódik a Szenátus, mint azt, hogy felére apad. A cikkek/játéktervezés hozzám tartozik, azok mindenképpen lesznek, egyéb mocorgásról most nem tudok beszámolni - év eleji (?) csend honol.

Az mondjuk elég nyilvánvaló, hogyha a havi 1, esetleg 2 verseny sem hoz lázba titeket, akkor nincs miről beszélni :)

Más.
Az e-maileinkkel volt egy kis gond a héten, b
4. iPedro
2012.01.10. 21:09:15
A meghívásos Comitiának így valóban nincs értelme, viszont mondjuk a nyár végén tarthatnánk egy speciális versenyt, különleges helyszínen, egyedi szabályokkal, aminek a végén ha csak jelképesen is, de kiosztanánk az Imperátori címet.
Első közelítésben én el tudnék képzelni egy olyan megvalósítást, hogy a fent említett 7-8 ember játszik egymással 1-1 meccset, mint a születésnapon, majd az első 4 helyezett 3 nyertig tartó meccseken, egyenes kiesésben döntene.
Persze ez még messze van, ad
2012.01.09. 11:51:31
Rendben, a heti hírlevélben benne lesz a szavazás!
2012.01.06. 00:17:11
Nem tudnátok esetleg kiküldeni hírlevélben a szavazást? :
2012.01.03. 13:14:59
Lehet szavazni a februári pesti verseny időpontjáról!
link