Végeredmény és beszámoló - Budapest, december

2011.12.12.

Lezajlott az első újkori pesti verseny mérsékelt érdeklődés mellett, de annál jobb hangulatban! A versenyen mi is elindultunk, bemutatkozott Caesar Háborúja, elvetélt egy versenyszabály és kiderült, hogy Beckhamet egyöntetűen jó játékosnak tartjuk.


A verseny előtti estén Zsolttal előkaptuk erősen hiányos gyűjteményünk, és nekiláttunk, hogy összeeszkábáljunk valami pakliszerűséget a héten felmerült őrültebbnél-őrültebb ötleteink köré. Én a daedalus pakli random lapokkal kiegészített good stuffja mellett döntöttem, Zsolt választása pedig egy pakli dobatós kontrollra esett, amit a Vesta családdal dobott fel.

Sajnos a tesztelésünk közepén olvastuk a hírt, hogy a budaörsi team nem tud részt venni a promóciós-megbeszélős jellegűre tervezett mini kiadóin, ezért a lelkesedésünk is erősen megcsappant - így végül nem teszteltük ronggyá a koncepciókat.

A helyszínen aztán kiderült, hogy a verseny még kevésbé hozta lázba szenátorainkat, mint ahogy reméltük, összesen négy játékost vonzott a Caesar háborús, fórumozós, debütáló pesti verseny. A beengedő rituálé után - ami Attila leírásával ellentétben egyáltalán nem volt olyan bonyolult, és kb. fél percet vett igénybe - egy egészen kulturált különteremben álltunk neki a családias hangulatú megmérettetésnek.

Rövid tanakodás után három dolgot szavaztunk meg:
- mi is számítsunk bele a végeredménybe a díjazás tekintetében, s ezért cserébe…
- … a hat fő ellenére is járjon Gemma, valamint…
- … ha az idő lejárna, akkor a Roland-féle versenyszabály lép életbe
-
A meccsek hihetetlenül jó hangulatban pörögtek le, a fordulók közti kávézgatások és cigi szünetek közben jókat beszélgettünk, majd végül a harmadik körben egy gigantikus döntő után Roland zsebelte be az Élet és Halál istenét. Cserébe mondjuk a versenyszabályát átadtuk az enyészetnek, de nincs háború áldozatok nélkül :)

A végeredmény (készítőktől tisztított verzió):

1. Szántó Roland (drágítós)
2. Rádi Attila (tárgyas kombó)
3. Hajnal Viki (Naumachia kombó)
4. Kelemen Anikó (kontroll)

A Caesar háborúja verseny végeredménye:

3 pont - Attila
2 pont - Viki
1 pont - Anikó

Köszönjük Attilának ezt a kiemelkedően jó kis versenyt, reméljük lesz folytatás, ez a helyszín bizony jóval nagyobb érdeklődést érdemel, az állunk esett le tőle!

Viszlát Vácon, szombaton!
-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

Kommentek száma - 5

5. Bogár
2011.12.14. 16:15:29
Pedig nem is játszottunk... amit nem tudom, hogy sajnáljak e vagy sem... :D Azt hiszem, hogy örök mumusom maradsz!!!
2011.12.13. 17:46:24
Jó kis derbi volt, Vikinek külön gratulálok az egyedi paklijához
3. xydan
2011.12.12. 20:03:05
Nem is kontroll paklival voltam, hanem Hermann-Büblosz-Londinium-os paklival. De nem jött be:) Bár kontrollal mentem volna!

Szerintem elég lesz, ha januárban szavazunk az időpontról, mert addig úgy sem tudjuk, hogy februárban mikor lesz jó nekünk, nem?

Paklikon meg ne aggódj, biztos össze tudunk hozni jó párat.

Gratulálok Roland! És mindenkinek, aki el
2011.12.12. 17:48:36
Sziasztok!

Köszönöm, hogy itt voltatok, és kár, hogy a budaörsi csapat nem tudott eljönni. Lesz még itt verseny az biztos, a következőt február közepére tervezem (ha van igény januári versenyre, akkor lehet róla szó!).
Ami nekem is tanulság:
- Hirdetések: Sajnos nem küldtem ki a versenykiírást az sch at sch dot bme dot hu-ra és egy csomó ember nem kapta meg, hogy lesz egy ilyen esemény.
- Plakátok: Vannak, jó időzítéssel ki is fognak kerülni :)
- Körök: Megpróbálok az Imperátornak egy Schönherz-es kört keresni, ha beválik a játék még talán támogatást is kapunk tőlük.
- Versenyek: Van egy ötletem, hogy hogyan lehetne a népszerűsítéssel próbálkozni, ehhez viszont a profi játékosok segítségére lenne szükségem. A februári versenyt homo novus formátumban szeretném meghirdetni, mégpedig úgy, hogy újoncoknak ingyenes nevezés lesz, akinek 2. versenye 50 % kedvezményt, 3. verseny esetnén 25 % kedvezmény a nevezésből. Profi játékosoktól meg azt kérném, hogy több paklival készüljenek, hogy az új emberek is kipróbálhassák a játékot.
Ha lesz érdeklődés, akkor havonta (illetve amennyire időm engedi) rendezek versenyt júniusig.

Februári versenyről írjak ki egy dúdlis szavazá
1. Bogár
2011.12.12. 17:20:26
MIIIIIIIIIII? Egyöntetűen??? Én tuti nem!!! XD